Markkulan lammastilan toiminnan ytimessä on lampaiden hyvinvoinnin varmistaminen. Pyrimme eettiseen ja ekologiseen lampaanlihan lähituotantoon, jossa lampaat saavat elää lajityypillisesti.

Lampaat, karitsat ja pässit asuvat meillä laumoissa ja laiduntavat kesäisin tilaa ympäröivillä laitumilla sekä Vanjoen rannassa ja Etelä-Suomen kansallispuistoissa. Talvisin lampailla on käytössään sisätilat, josta ne pääsevät vapaasti ulkoilemaan talvitarhaan.

Uuhilla teetetään karitsoja hallitusti. Karitsat varttuvat emojensa kanssa kolmen kuukauden ikäiseksi, jolloin suomenlammaspässit tulevat sukukypsiksi. Nuoret lampaat jatkavat yhteiseloa tutussa katraassa. Lihatuotantoon käytetään vain alle 1-vuotiaita lampaita eli karitsoja, jotka ovat jo kasvaneet täysikokoisiksi.
Rodultaan lampaamme ovat suomenlampaita ja suomenlampaan risteytyksiä, myös muutama kainuunharmaa mahtuu joukkoon. Pyrimme jalostuksessa suosimaan monipuolista ja tervettä lammaskantaa.
Pidämme lampaiden määrän maltillisena, vuodenajasta riippuen lampaita ja karitsoja on 50-100. Lampaamme syövät omien luonnonpeltojemme ja lähiheinän lisäksi kotimaista kauraa ja härkäpapua.

Meille on tärkeää, että eläimemme saavat myös hyvin ansaitut eläkepäivät. Kun uuhi ei enää tee karitsoja, siirtyy se eläkkeelle ja jatkaa eläkepäiviä niin kauan kun terveyttä riittää. Eläkeläiskatraamme tekevät tärkeää työtä arvokkaiden perinnemaisemien hoitajina mm. Nuuksion kansallispuistossa, Myllymäen Torpalla ja uutena laitumena Vuosaaressa Uutela.

Haluamme varmistaa, että myös lihatuotantoon päätyvät lampaamme elävät loppuun asti hyvän elämän. Käytämme lihatuotannossamme vain hyvämaineisia teurastamoja, ja varmistamme, että kuljetukset teurastamoihin tehdään ammattikuskien toimesta, joiden tiedämme osaavan käsitellä lampaita periaatteidemme mukaisesti.
Pyrimme siihen, että tuotannossa ei syntyisi hukkaa. Teemme teurastukset vain tilausten pohjalta. Lampaidemme villa käytetään hyväksi ja siitä kehrätään lankaa. Lihalampaistamme teetämme myös taljoja.